Še korak bližje klopi Atletica? Fernando Torres je napredoval, po treh letih je v klubu prevzel novo vlogo

Legendarni španski napadalec Fernando Torres je postal trener rezervne ekipe Atletica iz Madrida, ki igra v tretji španski ligi.

Uredništvo
11. junij 2024

Fernando Torres (Foto: uradna spletna stran kluba)

Fernando Torres je bil nekoč izjemen napadalec, nato je po koncu kariere postal izvrsten 'bodybuilder', istočasno pa je pričel razvijati tudi svojo trenersko kariero, ki po doslej videnem kaže lep potencial.

Torres je v zadnjih treh letih vodil mladinsko ekipo Atletica iz Madrida, s katero je v minuli sezoni osvojil prvenstvo in pokal, v tem času pa je skupno osvojil celo dva mladinska naslova in se z Atleticom prebil v polfinale UEFA Youth League.

Pod njegovim vodstvom so se razvili nogometaši, ki so se prebili do prve ekipe (kot denimo Pablo Barrios) vse našteto pa je bilo dovolj, da so ga v Atleticu povišali na višjo funkcijo.

Torres je danes postal trener rezervne ekipe Atletica, ki igra v tretji španski ligi, s čimer bo legendarni napadalec Atletica, Liverpoola, Chelseaja in Milana prvič doslej trener v članski kategoriji.

V kolikor bo uspešno opravil tudi izziv na klopi Atletico Madrid B, bo Torres zagotovo slej kot prej postal tudi resen kandidat za nasledstvo Diega Pabla Simeoneja na klopi prve ekipe.