Še nedavno se ni zdelo tako resno: Slovan iz Bratislave se v treh oknih za prestope ne bo smel okrepiti

Nasprotnik Olimpije v UEFA konferenčni ligi se je znašel v težavah zaradi neporavnanih obveznosti.

Uredništvo
27. februar 2024

(Foto: Uradni facebook profil kluba)

V četrtek zvečer se je za slovaške medije oglasil Ivan Kmotrík mlajši, ki opravlja delo športnega direktorja pri Slovanu iz Bratislave. Pričakoval je, da bo kazen s strani pristojnih organov milejša in da bo zadeva že kmalu urejena. Toda objava na spletni strani Mednarodne nogometne zveze (FIFA) kaže drugačno sliko in očitno situacija vendarle ni tako nedolžna.

“Ne gre za resno zadevo. V prihodnjih dneh bo vse skupaj urejeno in prepoved registracije novih igralcev s strani FIFA ne bo obveljala.”

Kmotrík Jr. se je pri tem uštel, FIFA je namreč sporočila, da Slovan Bratislava v tkar reh oknih za prestope ne bo mogel okrepiti svoje ekipe. V najslabšem primeru bi torej lahko slovaški velikan nove igralce registriral šele v zimskem oknu za prestope 2026.

V omenjenem intervjuju je Kmotrík Jr. tudi razkril, da naj bi težava tičala v neporavnanih obveznostih do zdaj že nekdanjega člana ekipe in slovaškega reprezentanta Vernona De Marca. Lansko poletje je 31-letnik iz Slovana prestopil v ZAE in okrepil Hatta Club, preselil se je kot prost nogometaš. Če bo kazen obveljala, bi bil to lahko hud udarec za Slovan.

Slovan v tej sezoni na domači fronti sicer dominira, na prvem mestu ligaške tabele ima 14 točk prednosti pred drugouvrščeno Žilino.

Za Slovan nastopa tudi slovenski branilec Kenan Bajrić, nekdanji član Olimpije. Z Ljubljančani se je Slovan letos dvakrat pomeril v UEFA konferenčni ligi. Slovaki so napredovali iz skupine, na prvi izločilni tekmi pa so izgubili proti Sturmu z 1:0.