Selektor Portugalske razkriva: Cristiano Ronaldo želi doseči poseben mejnik v majici z državnim grbom

Zimzeleni napadalec svoje bogate reprezentančne kariere še ne namerava zaključiti. V glavi ima poseben cilj, ki ga želi doseči preden bo nogometne čevlje obesil na klin.

Uredništvo
27. december 2023

Cristiano Ronaldo je za Portugalsko zbral že 205 nastopov, dosegel pa je 128 golov. V obeh pogledih je CR7 absolutni svetovni rekorder. Toda pri tem se še namerava ustaviti, 38-letnik si želi izkupička izboljšati in cilja, da bo v reprezentančnem dresu dosegel prav magičnih 250 nastopov. Namero člana Al Nassra je v nedavnem intervjuju razkril selektor Portugalske Roberto Martinez.

“Takrat je bil že zelo blizu 200. nastopom za Portugalsko. To je nekaj, kar prav nobenemu drugemu igralcu v zgodovini nogometa ni uspelo. Podrobnosti najinega pogovora ne bom delil, lahko pa povem, da si želi zbrati vsaj 250 nastopov! Takšen načrt je imel še preden je prišel do številke 200,” je povedal Martinez, ki je vajeti portugalske reprezentance prevzel na začetku januarja letos.

V koledarskem letu 2023 je Cristiano Ronaldo za Portugalsko odigral devet tekem, eno je moral izpustiti zaradi kartonov – zabil je deset golov.