Emiliano Viviano bo okrepil vrste Palerma

Selitev na Sicilijo

Občasni član italijanske reprezentance Emiliano Viviano, ki je okreval po težji poškodbi kolena, se bo nazaj na staro pot poskušal vrniti v dresu sicilijanskega Palerma.

Anže Zajič
12. januar 2012, 11:20

Foto: Getty Images

Prestop uradno še ni bil potrjen, a zdi se, da ni več dvomov - Emiliano Viviano, v tej sezoni član Interja, bo v drugem delu sezone branil za Palermo, potem ko je uresničitev tega scenarija potrdil tudi Maurizio Zamparini. Predsednik kluba, pri katerem igrata tudi dva Slovenca, je pojasnil da je od Genoe, ki si z Interjem deli pravice za nogometaša, odkupil polovični lastniški delež 26-letnega čuvaja mreže.

"Genoa je želela 5 milijonov evrov in toliko sem ji tudi plačal. V treh, štirih letih bo Viviano zagotovo branil za Inter, toda sedaj si najbolj želim, da bi postal vratar, ki ga pogrešamo. In da bo pri nas ostal vsaj nekaj časa," je pojasnil Zamparini. Viviano se je na San Siro preselil poleti, a mu je huda poškodba kolena preprečila, da bi Julia Cesarja izrinil na klop za rezerve. Sedaj se vrača, za prestop pa se je odločil, ker želi spet opozoriti nase selektorja Cesareja Prandellija pred Eurom 2012. Palermo je sicer lani prodal Salvatoreja Siriguja, novo sezono pa je kot številka ena začel Alexandros Tzorvas. Toda Grk je hitro izgubil svoje mesto, v zadnjem času je branil Francesco Benussi.
loading...