Senzacija na pomolu: Se Mario Mandžukić vrača na Hrvaško?

Hrvaški napadalec Mario Mandžukić je po poročanju hrvaških medijev na pragu senzacionalnega povratka v hrvaški klubski nogomet. Postal naj bi prvi obraz izredno ambicioznega projekta.

Uredništvo
23. december 2020, 3:37

Foto: Getty Images

Odlični hrvaški napadalec Mario Mandžukić preživlja najbolj nenavadno obdobje svoje kariere, saj je že šest mesecev brez kluba, doslej pa so mu kot po tekočem traku padale v vodo vse opcije za povratek v evropski nogomet. Kmalu po prekinitvi pogodbe z Al Duhailom se je Mandžukić pojavljal v govoricah, ki so ga povezovale z elitnimi evropskimi klubi, z vsakim mesecem pa se zdi povratek bolj težaven in negotov.

Nazadnje mu je po vodi splaval odhod v špansko Celto, neuradno naj bi zahteval plačo, ki je španski klub ni bil pripravljen plačevati.

Hrvaški T-Portal poroča, da v zadnjih dneh na zaletu dobiva senzacionalna govorica, ki 34-letnega napadalca povezuje s povratkom v hrvaški nogomet. Če bi bilo govora o njegovem nekdanjem klubu Dinamu, bi novica zagotovo precej izgubila pridih senzacionalnosti, zagotovo pa je ta upravičen,  če vemo, da naj bi se zanj resno ogrel – Osijek!

Klub, ki ga poganja madžarski kapital, goji visoke ambicije in vse bolj odkrito ogroža primat Dinama. V Osijeku gradijo nov stadion in vadbeni center, moštvo vodi cenjeni nekdanji trener Dinama Nenad Bjelica, Mandžukić pa naj bi postal nov obraz projekta, v bi tudi 'uradno' potrdil nov status Osijeka v hrvaškem nogometu.

T-Portal poroča, da je glavni snovalec morebitnega Mandžukićevega prihoda prav Bjelica, ki naj bi imel tudi zeleno luč nadrejenih, ki naj bi celo pristali na to, da Mandžukiću ponudijo dve in pol letno pogodbo vredno 1.5 milijona evrov na sezono.

Osijek pri tem računa tudi na Mandžukićeva domoljubna čustva, saj se s povratkom v Osijek ne bi vrnil le na Hrvaško, temveč celo v svojo rodno Slavonijo, kjer uživa naravnost kultni status. Mandžukić sicer nikoli v svoji karieri ni igral za Osijek – kariero je začel v majici Marsonie iz Slavonskega Broda, od koder se je podal v NK Zagreb, nato v Dinamu, nadaljevanje zgodbe pa je tako ali tako znano vsem.