Sergej Jakirović ima nov klub

Nekdanji trener Maribora Sergej Jakirović je po nekaj mesecih mirovanja našel nov trenerski izziv. Po klavrnem koncu poti v Sloveniji bo po novem deloval v Bosni in Hercegovini.

Uredništvo
28. december 2020, 1:55

Sergej Jakirović je postal novi trener Zrinjskega. (Foto: pigac.si)

Nekdanji trener Maribora Sergej Jakirović je štiri mesece po slovesu od klopi Maribora le našel novega delodajalca. V zadnjih tednih je njegovo ime celo krožilo na širšem seznamu kandidatov za prevzem vodenja izbrane vrste Bosne in Hercegovine, na koncu pa se je moral hrvaški strokovnjak zadovoljiti s precej manj prestižno službo, in sicer je danes postal novi trener bosanskega prvoligaša Zrinjskega iz Mostarja.

Jakirović bo zaradi karantenskih določil v Mostar prispel 12. januarja, s svojim novim klubom pa je podpisal pogodbo do leta 2023.

Jakirović je tako v enem letu zamenjal že tretji klub, saj je pred prihodom v Maribor opravljal vlogo trenerja Gorice. V Sloveniji se je zadržal bolj kratek čas, odnesel pa ga je sramoten izpad v prvem krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo Europa proti severnoirskemu Colerainu.
 
adplus-dvertising