Sergej Jakirović prekinil neverjetno serijo Sarajeva, ki je trajala kar leto dni in pol

Nekdanji trener Maribora Sergej Jakirović je z Zrinjskim v gosteh premagal Sarajevo in tako aktualnim prvakov Bosne in Hercegovine zadal prvi poraz po novembru leta 2019.

Uredništvo
6. marec 2021, 10:35

Foto: pigac.si

V Bosni in Hercegovini v zadnjih letih prevladuje ekipa Sarajeva, ki je v letošnji sezoni na poti k tretjemu zaporednemu naslovu državnega prvaka. Oziroma bolje rečeno – Sarajevo je tretjič zapovrstjo na poti k prvemu mestu, saj v prejšnji sezoni zaradi prekinitve sezone v Bosni in Hercegovini niso razglasili prvaka, v kvalifikacije za ligo prvakov pa se je uvrstilo Sarajevo, ki je pred suspenzom sezone zasedalo prvo mesto na lestvici.

Sarajevo je bilo  v državnem prvenstvu neporaženo od  novembra leta 2019, po kar letu dni in pol pa se je naposled našel junak, ki je prekinil eno najdaljših serij neporaženosti v bosanskem prvenstvu.

Sarajevu je mero vzel Zrinjski, ki je na stadionu Koševo slavil z 1:0, pod podvig pa se je podpisal nekdanji trener Maribora Sergej Jakirović, ki je po hitrem slovesu od Slovenije trenersko pot nadaljeval v Mostarju.

Sarajevo ima navkljub porazu še vedno veliko prednosti, saj po 21 krogih vodi na lestvici z osmimi točkami prednosti pred Širokim Brijegom.

 
adplus-dvertising