Šeško je zakuril socialna omrežja, ki ga napovedujejo kot novega Erlinga Haalanda

Dva gola včeraj, devet golov na zadnjih štirih tekmah in 17 golov v letošnji sezoni. Sedmnajstletnega Benjamina Šeška številni že naznanjajo kot naslednika Erlinga Brauta Haalanda v Salzburgu.

Uredništvo
8. maj 2021, 9:50

Benjamin Šeško je dosegel že 17 zadetkov. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Benjamin Šeško je zvezda v nastajanju in to ne zgolj v okviru slovenskega nogometa temveč tudi širše. Neverjetno nadarjeni napadalec je včeraj ob novi zmagi Lieferinga s 4:1 dosegel dva zadetka, kar pomeni, da je v letošnji sezoni v drugi avstrijski ligi dosegel že 17 zadetkov. Še bolj impresivne so njegove statistike, če jih strnemo v krajše in bolj aktualno obdobje – na zadnjih štirih tekmah je skupaj dosegel kar reci in piši devet zadetkov oziroma več kot polovico celotnega strelskega izkupička sezone!

Salzburg je klub, ki je deležen zelo pozorne obravnave oglednikov z vseh koncev sveta, zato ne preseneča, da je dan po novem strelskem dosežku kar 194 centimetrov visokega Slovenca splet malodane eksplodiral.Številni ga že naznanjajo kot naslednika Erlinga Brauta Haalanda v prvi ekipi Salzburga, pojavil pa se je tudi podatek, da je Šeško v letošnji sezoni razvil maksimalno hitrost 36.11 kilometra na uro, kar je dosežek, s katerim se lahko postavi ob rob nikomur drugemu kot slovitemu Francozu Kylianu Mbappeju.Je Šeško vitez na belem konju slovenskega nogometa?
 
adplus-dvertising