Šeškov zadnji gol je star en mesec in pol, trener Marco Rose mu še naprej zaupa: 'Benjamin je v dobri formi'

Leipzig nujno potrebuje točke, saj se bori za preboj v ligo prvakov. Jutrišnji nasprotnik bo Freiburg.

Uredništvo
5. april 2024

(Foto: Getty Images)

RB Leipzig bo jutri igral izjemno pomembno tekmo, tako kot bodo pomembne vse do konca sezone, kajti klub Benjamina Šeška lovi vstopnico za igranje v ligi prvakov prihodnjo sezono. Za Borussio iz Dortmunda Leipzig zaostaja za tri točke, tako da kiksi ne pridejo več v poštev. Še posebej ne proti prihajajočemu nasprotniku Freiburgu.

Trener Leipziga Marco Rose verjame, da ima njegova ekipa v boju za uvrstitev v ligo prvakov še vedno vse v svojih rokah: "Če na tekmah, kakršno smo odigrali proti Mainzu, ne osvojimo treh točk, potem bolje, da ne gledamo drugih. Jutri imamo priložnost, da pridemo do nove zmage. Srečo moramo izzvati, biti pa moramo konkretni v priložnostih pred golom. Za mnoge je samoumevno, da se bomo uvrstili v ligo prvakov, ampak to je nekaj posebnega. Na voljo so le štiri mesta, v vsaki sezoni pa se pojavi kakšen klub, ki preseneti. Letos je to recimo Stuttgart, sijajno sezono pa ima Bayer. Lani smo bili v podobnem položaju, pa nam je uspelo."

Zaenkrat še ni znano za koga se bo Rose odločil v napadu. Velike možnosti za to, da tekmo začne, ima Benjamin Šeško, ki je svoj zadnji gol dosegel proti Bayernu, to je bilo konec februarja. 

"Odločitve so vedno tesne. Baumgartner je v odlični formi, v dobri formi je tudi Benjamin Šeško, pritiska tudi Eljif Elmas. To so stvari, ki jih potrebujemo. Bomo videli, kdo bo igral," pravi Rose. 

Šeško je v letošnji sezoni v Bundesligi dosegel sedem golov.