Seveda sem kot otrok sanjal o Atleticu, Real Madridu, Chelseaju in Juventusu – kdo pa ni?!

Kapetan španske reprezentance ne razume navijačev, ki kritizirajo nogometaše, ko te izrekajo ljubezen do praktično vsakega velikega kluba, pri katerem se znajdejo tekom kariere.

Uredništvo
12. oktober 2023

Se strinjate s stališčem Alvara Morate? (Foto: Getty Images)

Španski napadalec Alvaro Morata se lahko pohvali z zelo lepim življenjepisom. Trenutno igra za Atletico Madrid, kjer se je kalil kot golobradi mladenič, preden je prestopil v Real Madrid in se prebil v prvo ekipo. Kasneje je nastopal še za Chelsea in Juventus, zdaj pa je torej zopet ‘doma’. Kot kapetan izbrane vrste je opravil intervju pred reprezentančno akcijo in dregnil v navijače, ki se šalijo na njegov račun.

“Smešno se mi zdi, da se ljudje norčujejo iz mene kadar priznam, da sem kot otrok sanjal o tem, da bi si nekoč nadel dres tega ali pa tistega velikega kluba. Kateri otrok pa ne sanja o tem, da bi zaigral za klube, katerih član sem bil doslej? Stavim, da bi velik del ljudi, ki me glede tega kritizira, z največjim veseljem zamenjal z menoj,” je povedal izkušeni Morata, ki letos igra v odlični formi in pridno zabija za Atletico.

Špance nocoj čaka kvalifikacijski obračun za Euro 2024, pomerili se bodo proti Škotom. Tri dni kasneje bodo gostovali na Norveškem

 

Standings provided by Sofascore