Sežana je dobila lekcijo, kakršno jim je nazadnje podelila Olimpija: Že v prvem polčasu so jim Grosuplje zabile kar šest golov

Nogometaši Taborja iz Sežane bodo očitno nekonkurenčni tudi v drugi slovenski ligi.

Uredništvo
13. avgust 2023

Brinje Grousplje (Foto: Uradni facebook profil kluba)

V drugi slovenski ligi so bile včeraj odigrane prve tri tekme četrtega kroga, najbolj zanimivo pa je bilo v Sežani, kjer je domači Tabor prejel lekcijo podobno prejšnji sezoni, ko je doma proti Olimpiji izgubil kar z 0:8.

Tokrat na drugi strani niso stali kasnejši državni prvaki, temveč rosno mlada zasedba Brinj iz Grosuplja, ki je na prvih dveh tekmah v novi sezoni na kolena spravila oba nekdanja prvoligaša – najprej Gorico, včeraj pa še Sežano.

Grosupeljčanom je to uspelo v velikem stilu. Vse zadetke so zabili že v prvem polčasu, ko se je števec ustavil pri številki šest. Najprej je zadel nekdanji vezist Mure Marko Brkić, nato je zadel 19-letni Aleks Stojaković, na 3:0 je povišal Lan Piskule, v 22. minuti pa je Brkić z bele točke zabil še četrti gol. 

Peti zadetek je ponovno dosegel Žalčan Stojaković, ki je del svojega nogometnega odraščanja preživel tudi v mladinski šoli Maribora, za končnih 6:0 pa je poskrbel Tomaž Kepic, še eden od številnih mladih igralcev v zasedbi, ki skoraj izključno temelji na mladih slovenskih nogometaših.