Sežana je zlomila tudi Olimpijo in prevzela vodstvo

Po Mariboru je v Sežani nasledla še ljubljanska Olimpija, ki je doživela drugi prvenstveni poraz v letošnji sezoni. Za zmago ekipo nekdanjega trenerja mladincev zmajev je poskrbel Aldair z dvema zadetkoma.

Uredništvo
25. oktober 2020, 4:05

Tabor Sežana
2 : 1

Sod.: Nejc Kajtazović

Olimpija
 
0 : 1
1 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 : 1
 
 
 
Tabor Sežana: Jan Koprivec, Klemen Nemanič, Marko Ristić, Mario Zebić (od 56. Leon Sever), Denis Kouao, Mihael Briški (od 83. Miha Hlad), Dominik Mihaljević, Mario Babić (od 84. Jakoslav Stanković), Marko Krivičić, Christos Rovas (od 71. Fahd Richard Ndzengue Moubeti), Aldair.Olimpija: Žiga Frelih, Miral Samardžić, Marko Perković (od 89. Enrik Ostrc), Jan Andrejašič, Uroš Korun (od 88. Dražen Bagarić), Timi Max Elšnik, Djordje Ivanović, Luka Marin, Matic Fink (od 64. Gal Kurež), Andrés Vombergar, Ante Vukušić (od 76. Jakov Blagaić).

Foto: Uradni facebook profil kluba

Stadion Rajka Štolfe je trenutno najbolj negostoljubno prizorišče v prvi slovenski ligi. Domači Tabor je na njem na petih tekmah zabeležil pet zmag, po Mariboru pa danes skalp vzel še ljubljanski Olimpiji. Ekipa Gorana Stankovića se je s tem povzpela na čelo prvenstvene na lestvice, kjer bo ostala, če Mura na zadnji tekmi kroga ne bo v gosteh premagala Domžal.

Olimpija je srečanje začela dobro, saj je že v enajsti minuti po lepem strelu Timija Maxa Elšnika zadela v polno. Mladi up zmajev je sprejel podajo Djordjeja Ivanovića ter z močnim in silovitim strelom premagal Jana Koprivca. Izenačenje je sledilo že šest minut kasneje, ko je podaji Grka Rovasa s približno 12 metrov zadel Aldair, ki je tudi danes pokazal, da je pomembna okrepitev  za sežansko moštvo.

V drugem polčasu je Olimpija zapretila preko Jana Andrejašića in Djordjeja Ivanovića, v 61. minuti pa je znova zobe pokazala Sežana, ki je preko rezervista Leona Severja zadela prečko. Šest minut kasneje je sledil popoln preobrat gostiteljev, že drugič pa je v polno zadel Aldair, ki je odbito žogo po vratnici Maria Babića pospravil za hrbet Žige Freliha.