Sežana tik pred zimskim premorom prvič poražena na svojem igrišču

Izjemne serije Tabora iz Sežane na domačem igrišču je konec. Po pravi goliadi s sedmimi zadetki jo je prekinil Koper, ki se je tako pobral po dveh zaporednih porazih.

Uredništvo
19. december 2020, 3:50

Tabor Sežana
3 : 4

Sod.: Roman Glažar

Koper
 
0 : 1
 
0 : 2
 
 
1 : 2
 
 
 
 
1 : 3
 
 
 
1 : 4
 
 
 
 
 
 
 
 
2 : 4
 
 
 
3 : 4
 
Tabor Sežana: Jan Koprivec, Klemen Nemanič, Marko Ristić, Denis Kouao, Mihael Briški, Antoine Makoumbou, Kevin Doukoure Grobry, Dino Stančič, Mario Babić (od 46. Aldair), Dominik Mihaljević (od 26. Erik Salkič), Marsel Stare (od 47. Christos Rovas).Koper: Ivan Vargić, Ivan Jelić Balta, Goran Jozinović (od 66. Darko Mišić), Aleksander Rajčevič, Matej Palčič, Žan Žužek, Dare Vršič (od 60. Timotej Dodlek), Nikola Krajinović (od 80. Adam Vošnjak), Bojan Knežević, Nardin Mulahusejnović (od 61. Claudio Spinelli), Maks Barišić (od 66. Stefan Stevanović).

Foto: Uradni facebook profil kluba

Po devetih tekmah, na katerih je Sežana osvojila kar 23 od 27 možnih točk, je domača ekipa na stadionu Rajka Štolfe igrišče prvič v sezoni zapustila sklonjenih glav. Serijo je končal Koper, ki je po tako po dveh zaporednih porazih popravil vtis in bo jesenski del sezone končal na mestu, ki napoveduje odločen spopad za Evropo.

Ogrevanje je bilo v Sežani le za vzorec. Že v četrti minuti je za vodstvo Kopra zadel Maks Barišić, ko je prejel podajo Bojana Kneževića, na koncu pa v kazenskem prostoru obšel še Jana Koprivca za 1:0. Nogometaš, ki je skoraj celotno člansko kariero preživel v Italiji, je svoj drugi zadetek dosegel tri minute kasneje, ko je lepo zaključil samostojno akcijo, tretji zadetek pa je padel že v naslednjem napadu, ko je Dino Stančić, nekdanji član Kopra, izkoristil napako izkušenega Aleksandra Rajčevića in Sežano vrnil v igro.

Koper je tretjič zadel v 21. minuti, ko je po podaji Krajinovića vnovič zadel prvi koprski strelec Nardin Mulahusejnović, končni izid polčasa pa je v 41. minuti postavil Žan Žužek, ki je lepo zadel z volejem z 20 metrov.

Sežana se navkljub visokemu zaostanku ni predala, žarek upanja pa se je prikazal v 61. minuti, ko je z lepim diagonalnim strelom zadel Aldair. V 87. minuti je pred golom do strela prišel še Stančič, a žogo poslal mimo vrat, v zadnji akciji na tekmi pa je Jakoslav Stanković s 15 metrov postavil končni izid.