Shevchenko o načrtih elite: Superliga bi uničila nogomet

Nekdanji izvrstni napadalec Milana Andriy Shevchenko je prepričan, da se bogata elita s svojimi načrti igra z usodo celotnega evropskega nogometa.

Uredništvo
24. oktober 2020, 8:29

Andriy Shevchenko je prepričan, da bi ustanovitev evropske superlige uničila evropski nogomet. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Razmišljanja o ustanovitvi evropske superlige, v kateri bi imeli zagotovljeno sodelovanje le največji, najbogatejši, najbolj prestižni in tržno najbolj atraktivni klubi v Evropi, nikakor ne zamrejo. V zadnjem tednu je bilo znova govora o morebitnih reformah evropskega klubskega nogometa v bližnji prihodnosti, nekdanji sijajni napadalec Milana, Dinama iz Kijeva in Chelseaja Andriy Shevchenko pa meni, da bi ustanovitev t.i. evropske superlige uničila evropski nogomet.

"Ideja o ustanovitvi evropske superlige bi ubila nogomet, kakršnega poznamo. Države kot je Ukrajina bi trpele in od tega bi imela korist le elita. Mislim, da bi se morali vsi skupaj posvetiti razvijanju nogometa za vse,
" je na twitterju zapisal Shevchenko.

Shevchenko je v majici Milana v dveh različnih obdobjih dosegel kar 175 zadetkov, od leta 2016 pa opravlja vlogo selektorja izbrane vrste Ukrajine.
 
adplus-dvertising