Si bo Juventus še lahko privoščil superzvezde?

Torinski Juventus je sezono 2020/21 sklenil z velikansko finančno izgubo, zaradi katere v vodstvo klubu poleti ne izključujejo prodaj nekaterih igralcev.

Uredništvo
26. februar 2021, 5:45

Foto: /

Juventus je naslednji italijanski velikan, ki je zaradi pandemije koronavirusa objavil izredno slabe finančne rezultate, v primeru stare dame pa gre za nadaljevanje negativnega trenda, saj je z izgubo posloval že v prejšnjem letu. Klub je težave reševal z dokapitalizacijo, v prihodnje pa v klubu ne izključujejo prodaj igralcev, v kolikor bodo te potrebne za sanacijo poslovanja.

Juventus je finančno leto sklenil s poslovno izgubo v višini 113 milijonov evrov, kar so v klubu pojasnili predvsem z neposrednimi posledicami pandemije, kot so denimo zaprti stadioni in znižanje prodaje licenčnih klubskih izdelkov. Prihodki so padli za 20 odstotkov na 258.3 milijona evrov, neto dolg pa znaša 357 milijonov evrov.

V klubu so izrazili prepričanje, da se bo poslovanje kluba po normalizaciji razmer hitro uredilo, dotlej pa v izogib previsoki finančni luknji v klubu ne izključujejo prodaj nekaterih igralcev.
 
adplus-dvertising