Simeone razbit proti Bayernu, v La Ligi pa piše zgodovino

Atletico Madrid trenutno ni v najboljšem "momentu", vendar je kljub temu uspel priti do zgodovinskega dosežka. Diego Simeone je niz neporaženosti raztegnil v rekordno dolžino.

Uredništvo
25. oktober 2020, 8:47

Foto: uradna spletna stran kluba

Atletico Madrid si je hitro opomogel od udarca v ligi prvakov, kjer ga je močno "prizemljil" Bayern. Španski velikan je v soboto zvečer dobil prvenstveno tekmo proti Betisu (2:0), s čimer na prvenstveni lestvici La Lige z dvema točkama zaostanka zdaj gleda le še v hrbet mestnemu tekmecu Realu

Za Diega Simeoneja in Atletico je bila to posebna zmaga. Z njo je Argentinec dosegel osebni in hkrati klubski rekord, ko gre za niz neporaženosti. Od prvega februarja, ko je Atletico izgubil mestni derbi z Realom, so Cholovi nogometaši brez poraza. Od takrat se je zvrstilo 21 zmag in devet remijev.

Prejšnji Cholov rekord datira v leto 2017, takrat je Atletico zbral 20 tekem brez poraza. Cholo ima tudi tretji najboljši niz neporaženosti v zgodovini Atletica, četrtega pa ima, zanimivo, legendarni hrvaški trener Tomislav Ivić. Zdaj že pokojni Ivić je Atletico vodil v sezoni 1990/1991.