Simon Rožman po mariborskem debiju: Vsebinski cilj smo dosegli, žal pa nismo zmagali

Gola ni bilo, posledično ni bilo niti zmage. Maribor se je namučil v Kidričevem, debitant na trenerski klopi Simon Rožman želje igralcem ne oporeka.

Uredništvo
17. april 2021, 8:02

(Foto: nkmaribor.com)

Simon Rožman je s "tem, kar je dobil v roke" začel pisati novo poglavje v svoji trenerski karieri. Maribor je pod njegovim vodstvom po daljši pavzi odigral prvo prvenstveno temo. Na zahtevnem igrišču v Kidričevem so Mariborčani včeraj le remizirali z Aluminijem. "Počasnejše igrišče", je po tekmi ugotavljal Rožman, je olajšalo delo domačinom, ki so se čvrsto postavili v obrambi.

"Na zgoščeno obrambo devetih, desetih domačih igralcev skušali hitreje, z enim ali dvema dotikoma v zadnji tretjini prihajati do bolj obetavnih situacij. Bili smo v kontinuiranem napadu, želja je bila prisotna, te fantom ne gre oporekati. Ogromno bo nihanj v tej zadnji četrtini prvenstva, smo pa za prvo tekmo imeli kar soliden tempo igre. Škoda zaradi neizpolnjene točkovne bere, ampak cilj v vsebinskem smislu je bil dosežen. Ostaja pa obžalovanje, da nismo zmagali."

Maribor je imel na voljo enajstmetrovko, ki jo je izvajal Marcos Tavares, a jo zapravil. 

"Ob nepisanem pravilu, da ne izvaja igralec, ki je priigral enajstmetrovko, je Tavares prevzel odgovornost, kot že tolikokrat pred tem. Ni mu uspelo, premalo učinkoviti so bili tudi nekateri drugi poskusi. Z zmago bi to energijo, ki smo jo izrazili, še močneje prenesli v naslednjo tekmo, moramo pa se takoj osredotočiti na nove izzive. Veliko se bo še dogajalo iz kroga v krog, nedvomno pa moramo biti bolj mirni pri zaključkih akcij. Tokrat bi morali biti še hitrejši v igri, kar pa je na tem gostovanju težje storiti. Znova se je izkazalo, da ekipe, ki morajo prevladovati, imajo tukaj težave."
 
adplus-dvertising