Simon Rožman z Rijeko tone, priznava nemoč in se že spogleduje s slovesom

Čas je nekaj, česar Simon Rožman nima več. Z Rijeko je padel v nevarno cono, izpadel je iz boja za drugo mesto v 1. HNL. Evropa je ogrožena, v trenutni pogodbi bo izjemno težko osvojil pokal.

Uredništvo
2. julij 2020, 8:27

Foto: Nogomania

"Momenta", ko je Rijeka igrala dobro in premagovala najboljše ekipe na Hrvaškem, je konec. Že zdavnaj. Obdobje po pandemiji se je sicer začelo obetavno. S srečno pokalno zmago nad Osijekom in gostujočo prvenstveno zmago proti Istri. Nato pa je sledil nerazumljiv padec. Simon Rožman je najprej remiziral z Varaždinom in Lokomotivo, nato pa izgubil tri zaporedne tekme. Rijeko so premagali Slaven, Gorica in včeraj še Osijek.

Dolgo se je spogledovala z drugim, zdaj pa se bo Rijeka po petih zaporednih tekmah brez zmage očitno borila komajda za peto mesto. Gorica zaostaja le še za šest točk!

Rožmanu tako zdaj že pošteno gori pod zadnjico. Kar bode v oči, je njegova nemoč, poleg tega pa Rijeki celo grozi, da bi prvič, odkar je klub zaživel s svežim kapitalom, ostala brez Evrope. 

"Mislim, da dajejo igralci vse od sebe, škoda, ker nas rezultat ne spremlja. So na maksimumu, to je treba priznati. Fantom ničesar ne zamerim, dvigniti morajo glave. Čakajo nas še štiri tekme v ligi in finale pokala," je po včerajšnjem neuspehu dejal slovenski trener. 

Rijeko v naslednjem krogu 1. HNL čaka Dinamo Zagreb
loading...