Simone Inzaghi je naslednje veliko ime italijanske trenerske scene: Danes je dobil nagrado, ki potrjuje njegov status

Trener Interja SImone Inzaghi je danes prejel prestižno priznanje iz rok urednikov italijanskih športnih medijev.

Uredništvo
24. maj 2024

Simone Inzaghi (Foto: Getty Images)

V italijanski Serie A je naslov prvaka premočno osvojil milanski Inter, kljub temu pa trener slednjega Simone Inzaghi ni bil ravno samoumevni izbor za najboljšega trenerja sezone. Ogromno prahu se je dvigovala tudi okoli trenerja Bologne Thiaga Motte, ki je svojo ekipo senzacionalno popeljal v ligo prvakov, sijajno sezono pa bo kot kaže nadgradil z odmevnim prestopom v torinski Juventus.

Uredniki italijanskih medijev so kljub temu nagrado za najboljšega trenerja sezone podelili 48-letnemu Inzaghiju, ki je po besedah predsednika italijanske lige Luigija De Sierva postal trener 'mednarodnega formata'.

"To priznanje lahko osvoji le Simone Inzaghi. Danes je eden najpomembnejših trenerjev na mednarodni sceni, z Interjem pa mu je uspela sanjska sezone, v kateri je imel Inter najboljši napad, najboljšo obrambo in serijo kar 28 zaporednih tekem brez poraza," je povedal De Sierva.

Edini črni madež popolne Interjeve sezone je bil izpad v osmini finala lige prvakov, v kateri je Inzaghijev Inter moral priznati premoč Atleticu iz Madrida.