Simpatično: Mladi talent je podrl rekord selektorja, ki mu je nedavno ponudil debi v reprezentanci

Ross McCausland ima za seboj sanjsko obdobje. Debitiral je za reprezentanco S. Irske, prebil se je v začetno enajsterico škotskega velikana, včeraj pa je podrl še 34 let star rekord.

Uredništvo
1. december 2023

McCauslalnd je bil star 20 let in 118 dni, ko je sinoči dosegel gol v ligi Europa. (Foto: Getty Images)

Ross McCausland je mladenič, na katerega v Severni Irski polagajo zelo veliko upov za prihodnost. Gre za 20-letnika, ki se najbolje znajde na desnem krilu in trenutno mu gre vse kot po maslu. Izboril si je mesto v začetni enajsterici škotskega velikana Rangersa, kmalu za tem je debitiral za izbrano vrsto S. Irske. Včeraj pa je dosegel še gol v ligi Europa – in postal severnoirski rekorder.

McCauslalnd je namreč najmlajši severnoirski nogometaš, ki je kadarkoli dosegel gol v evropskem pokalu in to še ni vse. Podrl je rekord Michaela O’Neilla iz leta 1989, prav O’Neill pa mu je ponudil debi v reprezentanci v tekočem mesecu. Sinoči je McCausland rešil Rangers, z golom v 49. minuti je poskrbel za rezultat 1:1, ob remiju se je tekma tudi končala. Vstopil je v 36. minuti.

“Razočarani smo, ciljali smo na zmago. Nisem pričakoval, da bom vstopil že v prvem polčasu, toda to me je zelo podžgalo, želel sem si nekaj narediti. Na avtobusu sem pred tekmo razmišljal, da bi res rad zabil gol, če bom slučajno dobil priložnost za igro in zdaj sem zelo ponosen nase! Največ pa mi seveda pomeni to, da sploh dobivam priložnosti za dokazovanje.”

Rangers je sinoči remiziral proti Aris Limassolu, prvoligašu iz Cipra. Škoti so bili v vlogi favoritov, kaj kmalu bi si privoščili blamažo.