Šimundža: Žalgiris je ekipa, s katero Mura lahko tekmuje!

Prekmurci so edini slovenski predstavnik v Evropi, ki bo današnje mednarodno srečanje igrali pred domačimi navijači. V pekel Fazanerije prihaja litovski Žalgiris, ki je v svoji državi nesporni vladar.

Uredništvo
5. avgust 2021, 11:30

Ante Šimundža je optimističen pred tekmo Mure in Žalgirisa. (Foto: pigac.si)

Pred Muro je v predzadnjem kvalifikacijskem krogu litovska ovira. Soboška ekipa je v vlogi manjšega favorita. V kolikor bi državnim prvakom uspelo preskočiti Žalgiris, bi si že zagotovili najmanj nastop v skupinskem delu konferenčne lige.

"Nasprotnik je dominanten v državnem prvenstvu in je sredi tekmovanja. Ima specifičen način igre, ki je zelo koristen v Evropi. So tekmovalna ekipa, s katero pa mi lahko tekmujemo," je pred srečanjem dejal trener Mure Ante Šimundža.

Evropskih nastopov pa ne bo konec niti ob neuspehu, saj Prekmurce v tem primeru čaka selitev v zadnji kvalifikacijski krog konferenčne lige. Tam bi bil njihov tekmec Priština ali Bodo/Glimt.

Danes bosta na delu še dve preostali slovenski ekipi v evropskih tekmovanjih, Olimpija in Domžale sta aktivna na gostovanjih na Portugalskem oziroma Norveškem.