Šimundža ceni Contejevo pragmatičnost in pričakuje agresiven Tottenham

Četrtek je znova dan, ko se bo slovenski državni prvak meril na evropski sceni. V Slovenijo je pripotoval ugleden gost z Otoka, ki je na prvi medsebojni tekmi visoko slavil.

Uredništvo
25. november 2021, 9:23

Ante Šimundža je Muro pripravil na tekmo proti Tottenhamu. (Foto: pigac.si)

V današnjem večeru bo murskosoboška Mura gostila odmevno srečanje skupinskega dela Konferenčne lige. V Ljudskem vrtu bo državni prvak nastopil proti londonskemu Tottenhamu, ki je prvo medsebojno tekmo dobil s 5:1.

"Trener Conte ima več lovorik kot prejšnji strateg. Je trener za največje klube, njegova pragmatičnost je bila vidna v vseh sredinah, kjer je deloval. Zna se odlično taktično pripraviti na vsakega tekmeca, ne glede na raven tekmovanja, kar lahko razberemo tudi po njegovih izjavah," je na tiskovni konferenci pred tekmo dejal trener Mure Ante Šimundža.

"S strani trenerja Conteja oziroma nasploh s strani Tottenhama pričakujem zelo agresiven pristop in agresivno igro, kar naj nam ne bi odgovarjalo. Ali to pomeni visok pritisk ali nekaj več prostora, bo odvisno od poteka tekme. Pomembnih bo prvih 15, 20 minut in jaz verjamem, da bomo to dobro preživeli. Za tem pa bomo skušali graditi tudi mi," je še dodal nekdanji nogometaš in trener Maribora.

Prekmurci se bodo predvsem želeli izogniti slabemu uvodu v tekmo, kar se jim je konec septembra zgodilo v Londonu. Takrat so že po osmih minutah zaostajali z 0:2.

Za Muro bo to četrta tekma v skupinskem delu Konferenčne lige, doslej pa še nima točke, saj je bila rezultatsko neuspešna proti Tottenhamu, Rennesu in Vitesseju.