Šimundža je tokrat pohvalil sodnika in si oddahnil: ‘Lepa zmaga, še dobro, da smo imeli na golu Juga’

Maribor je prekinil črno serijo na večnih derbijih v Ljubljani, trener Ante Šimundža je videl marsikaj dobrega. Predvsem v drugem polčasu.

Uredništvo
17. april 2024

Ante Šimundža (Foto: pigac.si)

Mariborčani so dobro formo v spomladanskem delu sezone potrdili z lepo zmago v Ljubljani. Začelo se je sicer kar nekoliko črnogledo, Olimpija je že zgodaj povedla in Maribor si ni izklesal veliko priložnosti, toda že zgodaj v nadaljevanju se je razmerje moči povsem spremenilo. Gostje so zaigrali bolje, za trenerja Anteja Šimundžo je bila to ‘liga prvakov’.

“Ko pogledam celoto, zaslužene tri točke. Ekstremno, neverjetno slab začetek. Hvala bogu, da je bil Jug na visokem nivoju, da smo se lahko zbrali in začeli proti koncu prvega polčasa svoje zadeve ... nisem bil zadovoljen s samim potekom, ko pogledam celo tekmo skupaj, pa zaslužena zmaga. Zame je bila to liga prvakov ... sreda je, največji derbi v Sloveniji, vsi na top nivoju ... izpostavil bi rad tudi sodnika, ki je bil top akter, top kriterij - odlična, vrhunska predstava.”

Maribor je do zmage v prestolnici prišel prvič po osmih letih, kar je bil za Šimundžo zelo dobrodošel dodatek novemu paketu treh točk.

“Po osmih letih zmaga v Ljubljani? Zame so to tri točke. Prestižna zmaga proi Olimpiji, več kot tri točke pa ne. Zgodovina je bila dejstvo in veseli, da smo prekinili sušo.”

Med strelci je bil za Maribor nocoj tudi Hilal Soudani, po tekmi je pred mikrofoni izrazil predvsem zadovoljstvo po precej boljši predstavi gostov v drugem polčasu. V nadaljevanju je Maribor krenil z drugačno mentaliteto ter z večjo željo, kar se je obrestovalo.

“Nismo dobro začeli, v drugem polčasu pa smo se vrnili. Dobro smo krenili v nadaljevanje ... izključitev je pomagala, toda bili smo boljši in potem je bilo še lažje. Lepa zmaga na derbiju. V prvem polčasu ni bilo dovolj agresivnosti, v drugem smo imeli več želje, popravili smo mentaliteto in postali boljši, zabili dva gola in zasluženo zmagali.”