Sin Dejana Stankovića za Nogomanio o svoji vratarski karieri: 'Samir Handanović je moj idol'

Filip Stanković nadaljuje nogometno tradicijo svojega očeta. Brani za mlado srbsko reprezentanco, Inter pa ga je posodil v nizozemski Volendam.

Uredništvo
22. september 2022, 2:24

Filip Stanković nadaljuje bogato nogometno tradicijo družine Stanković. (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Dejan Stanković, ki se po končani igralski karieri že preizkuša kot trener in je do nedavnega vodil Crveno zvezdo, ima v svojih sinovih naslednike v nogometnem svetu. Filip je vratar, ki je kariero začel v milanskem Interju, s katerim ima še vedno sklenjeno pogodbo. Dvajsetletnik trenutno brani na posoji v nizozemskem Volendamu (branil je že v lanski sezoni), je pa tudi član mlade srbske reprezentance.

V Interju je v Rimu rojeni mladenič izkušnje nabiral ob slovitem vratarju Samirju Handanoviću. Slovenski čuvaj mreže je v Interju prava vratarska institucija, zadnje desetletje pa je vseskozi med najboljšimi vratarji na "škornju". Stankoviću je Handanović vzornik.

"Izkušnja v Interju je bila uresničitev sanj. Inter je moj drugi dom. Treniral sem s prvo ekipo, dve leti sem treniral s Samirjem Handanovićem. Je moj idol, eden od najboljših vratarjev na svetu. Veliko mi je pomagal, veliko mi je pokazal in skrbel, da sem se dobro počutil. Saj niti ne rabi govoriti, dovolj je, da ga gledaš. Všeč mi je kot človek in kot vratar. Pazi na prehrano, trdo trenira, vedno pride prvi na trening in ga zadnji zapusti. Želel bi si postati takšen kot je on," je za nogomania.rs dejal Filip Stanković