Skrbi za Barcelono: Italijanski dragulj želi prestopiti, zaželel si ga je Xabi Alonso pri Bayer Leverkusnu

Vse kaže na to, da bo 'novi Pique' kariero nadaljeval v nemški Bundesligi. Gre za branilca, ki je ravnokar postal evropski prvak z Italijo.

Uredništvo
7. junij 2024

Andrea Natali (Foto: Getty Images)

Andrea Natali velja za izredno nadarjenega osrednjega branilca, na katerega v Barceloni polagajo veliko upov za prihodnost. Mladi Italijan je letos v dresu U17 reprezentance osvojil evropsko prvenstvo in v zadnjih letih se je zelo pridno prebijal skozi različne starostne selekcije v vrstah katalonskega velikana. Letos poleti pa bi utegnil spet prestopiti.

Zaželel si ga je nemški ligaški in pokalni prvak Bayer Leverkusen, ki ga s klopi vodi cenjeni in zaželeni španski trener Xabi Alonso.

Natali kljub mladosti velja za zelo zrelega branilca in na U17 Euru je igral ključno vlogo v ekipi prvakov, zato bi bil za Barcelono njegov odhod precej hud udarec. Prve korake je Natali prehodil pri AC Milanu, v Barcelono pa se je preselil leta 2021.

Njegovo mesto bo bržkone zasedel Jorthy Mokio, Barcelona se že dlje časa dogovarja za prestop z belgijskim velikanom Gentom.