Slaba novica za Hrvaško: Španija bo proti Albaniji igrala z rezervisti

Španski selektor Luis de la Fuente bo za razliko od Nemca Juliana Nagelsmanna nocoj odpočil svoje ključne akterje.

Uredništvo
24. junij 2024

Španija (Foto: Getty Images)

V skupini B se nocoj obeta pester večer, v katerem bodo pod izrazitim pritiskom Hrvati, ki za napredovanje iz skupine nujno potrebujejo zmago proti Italiji.

Italijanom bo za napredovanje zadostovala že točka, v igri pa so tudi Albanci, ki imajo trenutno enako število točk kot Hrvati in boljšo razliko v golih. Albanijo nocoj čaka obračun s Španci, ki so dobili prva dva obračuna in si že zagotovili napredovanje, selektor La Roje Luis de la Fuente pa je že napovedal, da bo za razliko od svojega kolega Juliana Nagelsmanna odpočil vse ključne akterje.

UEFA je napovedala začetno enajsterico Španije, v kateri naj bi od standardnih igralcev igral le Aymeric Laporte, resnici na ljubo pa tudi Španija B skozi prizmo Albanije ni bistveno manj zastrašujoča ekipa.

Španija naj bi tekmo začela v postavi Raya - Navas, Vivian, Laporte, Grimaldo - Merino, Zubimendi, Olmo - Torres, Joselu, Oyarzabal.

"Zamenjali bomo ekipo in čutim, da je to prav. Imam popolno zaupanje od vseh 26 igralcev, ki so z nami v Nemčiji," je povedal de la Fuente.