Sladke skrbi: Agenti koprskih igralcev imajo po dobri sezoni veliko dela, za najboljše je precej povpraševanja

Po zadnji tekmi sezone, po kateri bo tudi jasno, če bo Koper osvojil naslov ali ne, bodo na Bonifiki morali prisluhniti ponudbam, ki jih prejemajo za nekatere igralce.

Uredništvo
18. maj 2022

Luka Vešner Tičić je želja Slovana iz Bratislave. (Foto: pigac.si)

Igre in rezultati Kopra v letošnji sezoni so nogometaše trenutno druge ekipe lige in še vedno protagonista za osvojitev naslova prvaka postavili v izložbo. Kar nekaj je takšnih posameznikov, ki so si pod vodstvom trenerja Zorana Zeljkovića precej popravili ceno in pozicijo na tržišču. 

Že mesece je v tem pogledu najbolj izpostavljen jamajški napadalec Kaheem Parris, ki pa je pred dnevi podaljšal pogodbo. Najverjetneje v dogovoru s klubom, da bi na Bonifiki zanj lahko izrtžili kar največ. Želja Kopra je "magičnih" in dandanes v slovenski ligi težko dosegljivih milijon evrov. Zanimata se Crvena zvezda in Dinamo Zagreb, odpirajo pa se tudi "evropski" trgi. 

Parris pa ni edini nogometaš, za katerega na Bonifiki pričakujejo in tudi že prejemajo ponudbe oziroma povpraševanja. Znaten napredek je denimo naredil 25-letni branilec Žan Žužek (pogodba do junija 2023), premik naprej bi ob pravi ponudbi lahko naredil Lamin Colley, v pričakovanju dogajanja in morda prestopa pa je lahko tudi mladi reprezentant Luka Vešner Tičić (pogodba do junija 2024).

Zanima se Slovan Bratislava
Prav Vešner Tičić je eno od odkritij letošnje sezone v Kopru. Zeljković ga je v Koper pripeljal iz drugoligaške Krke. Vešner Tičić je odigral 32 tekem v 1. SNL in pustil dober vtis, od septembra lani, po prvi dobrih igrah v dresu Kopra, pa je tudi član mlade reprezentance. Pred tem, ko je bil v Iliriji in Interblocku, v mlajših reprezentančnih kategorijah nikoli ni igral.

Njegova kariera utegne kmalu, morda po vsega eni sezoni v prvi ligi, zaviti na tuje. Zanimanje zanj obstaja, po naših informacijah je ta trenutek najbolj zagret Slovan iz Bratislave. Ker je Vešner Tičić v začetku leta podaljšal pogodbo, se Kopru s prodajo ta trenutek ne mudi, tako da ne gre verjeti v to, da bi mladi vezist odšel že pred Evropo. Konec koncev ga bo Zoran Zeljković v evropskih kvalifikacijah še kako potreboval. Z vsako novo dobro tekmo pa bo cena igralcu le še naraščala.