Slika, ki zlomi srce: Luka Modrić je bil igralec tekme, a so ga oblivale solze, ker je Hrvaška izpadla

Luka Modrić je dal vse od sebe, bil je tudi igralec tekme, toda na zadnjem Euru v karieri se je poslovil že v skupinskem delu!

Uredništvo
24. junij 2024

(Foto: UEFA)

Hrvaška je po šokantnem razpletu tekme z Albanijo tudi v zadnjem krogu skupinskega dela Eura 2024 na koncu razočarala svoje navijače. Vodila je proti Italiji in bila tako že uvrščena v naslednjo fazo tekmovanja, toda Italija je igrala do konca. Tako dolgo, da je dosegla gol za 1:1!

Hrvaška je tako ostala pri dveh točkah, s tem izkupičkom pa praktično nima nobenih možnosti več, da bi se v osmino finala prebila kot ena od štirih najboljših tretjeuvrščenih reprezentanc. Zanjo igra le še gola teorija, toda odigranih mora biti še kar nekaj tekem in težko je verjeti, da bi Hrvati lahko napredovali!

Hrvaški strelec danes je bil kapetan Luka Modrić, za katerega je to zadnje evropsko prvenstvo v karieri.

Bolečina Luke Modrića je bila velika. Čeprav je vezist Reala osvojil priznanje za najboljšega igralca tekme, pa je bilo v izrazu njegovega obraza in v njegovih očeh zlahka mogoče prepoznati veliko bolečino. Velemojster nogometne igre in najboljši hrvaški nogometaš vseh časov je preprosto vedel, da se poslavlja od evropskih prvenstev z izpadom v skupinskem delu!