Celta se je zavarovala pred zanimanjem s tujine

Slovaški Verratti ima še bolj navito klavzulo

Obetavni vezist španske Celte Stanislav Lobotka v svoji krstni sezoni v Primeri Division presega vsa pričakovanja, pri Celti pa so že poskrbeli, da jim ne bi prelahko spolzel iz rok.

Uredništvo
21. februar 2018, 9:47

Foto: uradna spletna stran kluba

Celta iz Viga je poleti opravila odličen posel, ko je v svoje vrste zvabila nadarjenega Slovaka Stanislava Lobotko, ki je nase opozoril z odličnimi nastopi na poletnem prvenstvu do 21 let. Nizkorasli vezist, ki v tehničnem smislu precej spominja na slovitega Italijana Marca Verrattija, je pred prihodom v Španijo igral na Danskem za Nordsjaelland, navkljub težavnemu prehodu pa si je že v krstni sezoni izboril mesto v začetni enajsterici in je eden najbolje ocenjenih nogometašev Celte v letošnji sezoni.

Pozimi so že pojavile precej glasne govorice, da naj bi se nad njim zelo ogrel milanskI Inter, ki bi želel v svojih vrstah združiti oba velika slovaška aduta za prihodnost, saj pri Interju že z velikim uspehom nastopa Lobotkin soigralec v mladi slovaški reprezentanci Milan Škriniar.

Pri Celti so se odzvali in z Lobotko danes podpisali novo pogodbo. Ta bo veljavna do leta 2023, igralcu prinaša višji zaslužek, s stališča kluba pa je pomemben podatek, da je odslej višja tudi odkupna klavzula, ki je s 35 zrasla na okroglih 50 milijonov evrov.

loading...