Slovenec Robert Ramšak je z Nemčijo U17 postal svetovni prvak, Hrvati pa mu poleg reprezentance ponujajo še Hajduk

Pri Bayernu so čestitali svojim nogometašem, ki so z Nemčijo U17 postali svetovni prvaki. Robert Ramšak, ki je po očetu Slovenec, pa ima na mizi ponudbo Hajduka.

Uredništvo
3. december 2023

(Foto: Instagram)

Po izvajanju enajstmetrovk je Nemčija v soboto prišla do naslova svetovnega prvaka v kategoriji do 17 let. Kot smo že poročali, za omenjeno reprezentanco igra tudi Robert Ramšak, nogometaš slovenskega rodu. Ramšak je svojo enajstmetrovko uspešno realiziral in si, tako kot njegovi klubski soigralci, s strani vodstva Bayerna prislužil čestitke za odmeven dosežek.

Ramšak igra za Bayernovo ekipo U19, igral tudi v UEFA Youth League, vprašanje pa je, kako bo z njim v bodoče. Določene ponudbe nogometaš štajerskega rodu (njegov oče je Mariborčan) že ima, pričakovati pa jih gre še več.

Ramšak bo lahko ostal pri Bayernu, podaljšal do leta 2024 veljavno pogodbo, lahko pa bo poleti prihodnje leto odšel drugam. Hrvaški mediji poročajo o interesu Hajduka, Ramšaka pa spremljata tudi Benfica in Sevilla

Za Ramšaka se poleg Nemcev, ki ga seveda ta trenutek imajo v svojih vrstah, borita tudi Hrvaška nogometna zveza (HNS) in tudi Nogometna zveza Slovenije (NZS), kar je v izjavi za naš portal včeraj potrdil tudi direktor Miran Pavlin