Slovenija: Kako so igrali

Kaj se zgodi, ko slovenska reprezentanca v svojih vrstah nima niti enega razpoloženega igralca? Odgovor smo dobili na Cipru, kjer je Slovenija, kot favorit, pogorela po vsej črti.

Uredništvo
31. marec 2021, 12:32

Foto: pigac.si

Jan Oblak – 6.0
Strel Ciprčana Pittasa je bil v slogu zvezd La Lige in nanj Oblak ni imel odgovora. Večino tekme brezposeln, kljub temu pa najbolj zaslužen za to, da je ostalo zgolj pri porazu z enim golom razlike. V drugem delu je z odlično reakcijo Pittasu preprečil drugi gol.

Petar Stojanović – 6.0
Stojanović se je trudil vsaj malce doprinesti igri v slovenskemu napadu in čeprav so le redki predložki prišli na želeni naslov, Stojanoviću ne moremo očitati, da ni poizkušal. Med vsemi slovenskimi nogometaši zbral največ dotikov z žogo – kar 108.

Jure Balkovec  - 5.5
Anonimna predstava igralca, ki se vse prepogosto utone v sivini brezidejne tekme, kakršno je Slovenija odigrala včeraj. Zgolj rutinsko opravljanje obrambnih nalog ne more samo po sebi opravičevati zadnje čase že kar zajamčenega mesta v začetni enajsterici.

Kenan Bajrić – 5.0
Če je Miha Mevlja znal na zadnjih ttekmah vnesti mir v slovensko obrambno vrsto, je Bajrić včeraj poskrbel, da sta se vanjo vrnila nemir in negotovost. Neodločne reakcije – vključno s ciprskim golom – napake pri podajah in postavljanju, premalo agresivnosti in še bi lahko naštevali. Bil je zrel za menjavo.

Miha Blažič – 5.5
Nekoliko bolj zanesljiv del naveze v osrčju obrambe, ki pa je delil slovenske probleme pri povezovanju igre. Na tekmah, na katerih se od Slovenije pričakuje dominantno igro, bi moral igrati drugače.

Jaka Bijol – 5.5
Ostaja najbolj anonimen in s tem tudi kritičen del slovenske sredine. Nismo še ugotovili, kakšen tip tekme mu je pisan na kožo, da lahko zares pomaga Sloveniji.

Jasmin Kurtić – 6.0
Igral, kot mu je dovoljevala čvrsto organizirana ciprska sredina, ki je zgolj še dodaten obrambni blok pred petčlansko obrambno vrsto. Prejel rumeni karton, zaradi katerega bo preskočil naslednjo tekmo, njegov strel v prvem polčasu, ki ga je ciprski vratar izbil v kot, je bil vrhunec slovenske predstave.

Sandi Lovrić – 6.0
V prvem polčasu na desni strani obrambne vrste neopazen. Bil edini slovenski vezist, ki je uspel spraviti žogo dlje kot pet metrov stran od najbližjega soigralca, a v večini primerov to na dinamiko igre slovenskega napada ni vplivalo kaj dosti.

Miha Zajc – 5.0
Žrtev zgrešenega sistema, ki je bil kot naročen za to, da so Ciprčani odigrali točno takšno tekmo, kot so si jo želeli. Tako kot Slovenija je znova na začetku – kar je bilo dobrega na prejšnjih tekmah, je zdaj že pozabljeno.

Josip Iličić – 5.5
Nemočen. Soigralci so ga mrzlično in histerično iskali celo tekmo in molili za čudež, Iličić pa se je vsakič znova zabil v čvrst ciprski zid, ki mu je počasi in zanesljivo na igrišču ubijal voljo do življenja in kreacije. Brez enega samega strela na ciprski gol.

Blaž Kramer – 5.0
Dobil prednost pred Vučkićem in s tem priložnost, da se dokaže, ko ga reprezentanca zares potrebuje. Izzivu ni bil dorasel, zato je po manj kot uri igre precej poklapan zapustil igrišče.

Igrali so še

Damjan Bohar – 5.5
Malenkostno je poživil igro slovenske reprezentance, vendar brez konkretnejših zaključkov. V celoti gledano je bil drugi polčas slovenske reprezentance pravi polom v malem, tudi menjava Boharja za Zajca pa je pokazala, da je problem veliko globlji od zgolj posamičnih igralskih rošad.

Domen Črnigoj – 5.5
Zaključil je edino napadalno akcijo Slovenije, ki je imela vsaj nekaj smisla. Po podaji Iličića je žogo visoko nabil čez gol in to je bolj ali manj vse, o čemer lahko razpravljamo o potenci slovenskega napada v drugem polčasu včerajšnje tekme.

Haris Vučkić – 5.5.
Kmalu po vstopu z glavo streljal čez gol, nato pa kot njegov predhodnik Kramer utonil v anonimnost.

Luka Zahović – igral premalo za oceno

Nino Kouter – igral premalo za oceno
 
adplus-dvertising