Slovenija je dobila devetega strelca v ligi prvakov: Najmlajši in najboljši strelec imata enak priimek

Benjamin Šeško je včeraj postal deveti slovenski nogometaš, ki je dosegel zadetek v najbolj kakovostnem nogometnem tekmovanju na svetu.

Uredništvo
20. september 2023

Luka Zahović (Foto: pigac.si)

Benjamin Šeško je včeraj postal deveti slovenski nogometaš, ki je dosegel zadetek v ligi prvakov. Trije (Luka Zahović, Damjan Bohar in Ante Šimundža) so v ligi prvakov zadeli kot igralci slovenskega kluba, Šeško pa je postal šesti, kateremu je to uspelo v majici tujega kluba.

Šeško je postal najmlajši strelec gola v ligi prvakov za Leipzig, ni pa podrl slovenskega rekorda, ki ga drži Luka Zahović, ki je na tekmi med Mariborom in Sportingom iz Lizbone zadel pri vsega 18 letih in 302 dneh starosti. Šeško je bil včeraj ob zadetku proti Young Boys star 20 let in 109 dni.

V zgodovini slovenskega nogometa so le štirje slovenski nogometaši v ligi prvakov dosegli več kot en zadetek. Na vrhu lestvice vodi Zlatko Zahović, nevarno se mu je približal Josip Iličić, po dva zadetka pa sta dosegla Kevin Kampl in Damjan Bohar.

- Vsi slovenski strelci v ligi prvakov:

11 – Zlatko Zahović (Porto, Olympiakos, Valencia)

7 – Josip Iličić (Atalanta)

2 – Kevin Kampl (Bayer Leverkusen) in Damjan Bohar (Maribor)

1 – Benjamin Šeško (RB Leipzig), Valter Birsa (Auxerre), Ante Šimundža (Maribor), Luka Zahović (Maribor), Mile Ačimović (Lille)