Slovenija je po veliki točki proti Španiji naletela na premočnega nasprotnika, uvrstitev na evropsko prvenstvo je izgubljena

Slovenska reprezentanca do 19 let je na drugi tekmi elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo izgubila proti Avstriji.

Uredništvo
23. marec 2024

(Foto: Nogomania)

- Elitni krog kvalifikacij za uvrstitev na EP U-19, drugi krog:

SLOVENIJA 0:2 AVSTRIJA
Trummer 31., 84.
Prizorišče: Lendava

AVSTRIJA U19: Jusic - Puczka, Milejovic, Schöller, Pazourek - Madritsch, Ibrahimoglu, Scharner (od 84' Lechner) - Trummer (od 90' + 1 Živković), Micheler (od 62' Moswitzer), Grgic (od 83' Neumann). Selektor: Oliver Lederer.

SLOVENIJA U19: Štrasberger - Poredoš © (od 83' Mlakar), Hempt, Malič, Hribar (od 46' Lorbek) - Benkič (od 46' Bendra), Trdan - Mačak (od 46' Jakupović), Topalović (od 46' Kasalo), Kojić - Čuber Potočnik. Selektor: Mišo Brečko.

Slovenska reprezentanca do 19 let je v prvem krogu elitnega kroga kvalifikacij remizirala z velesilo Španijo, v drugem krogu pa se je pomerila s na papirju lažjim nasprotnikom, ki pa se je izkazal za pretrd oreh. Avstrija je z dvema zadetkoma Tima Trummerja slavila z 2:0, tudi Slovenija pa je imela svoje priložnosti, saj je v 58. Minuti preko Kojića zadela prečko.

V 71. minuti je imela Slovenija eno najlepših priložnosti za zadetek, ko je Lorbek že preigral vratarja, a nato padel in iz težkega položaja zadel zunanji del avstrijske mreže. V 79. minuti je imela Slovenija novo priložnost za izenačenje. Pred vratarjem Avstrije se je znašel Jakupović, a meril previsoko, saj je žoga zletela preko vrat. Ko je bila Slovenija vse bližje zadetku, pa so Avstrijci dosegli drugi gol. Podajo v prostor je lepo izkoristil strelec prvega gola Trummer, ki je bil na meji prepovedanega položaja in v situaciji ena na ena z vratarjem Štrasbergerjem zapečatil končni izid srečanja.

Po dveh krogih je Slovenija z eno točko na dnu lestvice skupine 1.


Standings provided by Sofascore