Slovenija pred tekmo generacije: Z Italijo za četrtfinale

Mlada slovenska reprezentanca si je izborila priložnost, da o svoji usodi odloča sama. Nocoj se bo v Ljudskem vrtu za četrtfinale pomerila z Italijo, selektor Mile Ačimović priznava, da je pred nami tekma generacije.

Uredništvo
30. marec 2021, 9:05

Milenko Ačimović obračun proti Italiji vidi kot veliko priložnost za mlado slovensko generacijo. (Foto: /)

Slovenska reprezentanca do 21 let si je po remiju s Češko izborila popoln zaključek skupinskega dela, saj bo nocoj proti Italiji lahko sama odločala o svoji usodi. Zmaga z veliko verjetnostjo pomeni napredovanje v četrtfinale, ki bi se izjalovilo le v primeru, če bi Češka v zadnjem krogu premagala Španijo – možen, a vendarle malo verjeten scenarij.

"Do tega dvoboja smo prišli po tem, ko smo odigrali borbeno tekmo proti Češki. Vedeli smo, da gre za ključno preizkušnjo in bi s porazom ostali brez sanj o uvrstitvi v nadaljevanje tekmovanja."

"Nekje sem zasledil zapis, da je šlo za tekmo generacije, fantje so odigrali zelo dobro in bili blizu trem točkam. Na koncu smo prejeli nesrečen zadetek, vendar je potrebno v življenju gledati tudi z druge strani. Res je, da smo ostali brez dveh točk, a je bila tudi točka izredno velika.
"

"Če smo imeli v Celju nekaj smole, je bil za nas ugoden rezultat tekme v Mariboru. Vse štiri reprezentance imamo možnosti za napredovanje. Prišli smo do finala, ki smo si ga želeli. Lahko rečem, da nas jutri čaka nova tekma generacija," pred tekmo razmišlja slovenski selektor Mile Ačimović.

Italiji se odsotnost igralcev ne bo poznala

Italijanska reprezentanca bo nocoj precej oslabljena, saj zaradi izključitev ne bo mogla računati na svojega prvega zvezdnika Sandra Tonalija, na tekmi drugega kroga proti Španiji pa sta pordečela še vezist Nicola Rovella in odlični napadalec Gianluca Scamacca, najboljši igralec italijanske reprezentance na tekmi prvega kroga proti Češki. Ne glede na odsotnost omenjenih igralcev Ačimović poudarja, da je italijanski nabor kakovostnih igralcev tako dober, da se z odsotnimi ne gre preveč obremenjevati.

"Italija je reprezentanca, ki premore veliko kakovosti. Dvomim, da se jim močno poznata en ali dva manjkajoča igralca. Na mizi je veliko, zmagovalec tekme napreduje med osmerico. Lahko si predstavljate, kako je Italijanom in kako je nam. Vse štiri ekipe smo v igri za napredovanje, kar sem si srčno želel. Največ zaslug za to gre fantom. Oni so nas pripeljali do tega, da lahko upamo do konca, na zgodovinski dosežek in uvrstitev med osem najboljših ekip," je povedal Ačimović.

Slovenija in Italija se bosta v Ljudskem vrtu pomerila ob 21.00.
 
adplus-dvertising