Slovenija za uspeh nocoj potrebuje junaško predstavo Jana Oblaka

Jan Oblak bi znal biti nocoj ključen v slovenski izbrani vrsti, ki je že dokazala, da če ne prejme gola, lahko ogrozi in tudi premaga Hrvaško.

Uredništvo
7. september 2021, 9:19

Jan Oblak bo zadnja ovira Hrvatom na poti do slovenskega gola. (Foto: pigac.si)

Favorizirana Hrvaška bo danes oblegala gol, na katerem bo stal Jan Oblak. Prav vratar madridskega Atletica bo danes glavni adut in ključni človek v ekipi slovenske reprezentance. Če bo Oblak zdržal brez prejetega gola, če bo rešil kaj, česar "običajni" vratarji ne morejo, potem ima Slovenija precej več možnosti za še eno presenečenje proti prvemu favoritu kvalifikacijske skupine. 

Marca so Stožice že videle, da se Hrvaško da presenetiti, za kar pa je praktično nujno, da ne prejme gola. 

NZS je "vrnila" hrvaški zvezi za jutranjo bodico: Lahko noč

Oblak je pred tekmo govoril o nujnih "sestavinah" za novo presenečenje proti sosedskemu rivalu, s katerim ima Slovenija negativen medsebojni rezultat. 

"Potrebujemo željo, borbenost. Narediti moramo vse, da pridemo do pozitivnega rezultata," pravi Oblak, ki je v teh kvalifikacijah prejel štiri gole. Dva proti Rusiji, enega pa proti Cipru in Slovaški. Doslej mu gola nista zabili le Malta in današnja nasprotnica Hrvaška. 

"Mislim, da nam samozavest raste. Proti Slovaški smo igrali dobro, pa rezultat ni bil najboljši, proti Malti je bilo obratno. Včasih smo nervozni. Verjamem pa, da bomo na Poljudu samozavestni," dodaja Oblak in zavrača vsa govoričenja o utrujenosti Hrvatov, ki so nazadnje igrali s Slovaki, pred tem pa z Rusi. 

Oblak si nocoj želi čim manj dela. To bi seveda pomenilo, da se Slovenija poteguje za pozitiven izid.

"Če bomo dobro stali in bomo zbrani ... Želim si čim manj dela, to bi pomenilo, da smo dobri. Če bo dela več, potem ga moram opraviti kar najbolje."