Slovenijo bodo spremljali tudi v Španiji: 'Pred Janom Oblakom je velik večer,' piše eden osrednjih športnih časnikov

Barcelonski športni časnik El Mundo Deportivo se je razpisal o nocošnji odločilni tekmi za uvrstitev na Euro 2024 med Slovenijo in Kazahstanom.

Uredništvo
20. november 2023

Jan Oblak (Foto: uradna spletna stran kluba)

Barcelonski športni časnik El Mundo Deportivo je namenil daljši članek nocojšnji tekmi v Stožicah, v središču pozornosti pa je bil eden najbolj cenjenih vratarjev  v španskem prvenstvu Jan Oblaka, pred katerim je po mnenju omenjenega časnika 'velik večer, o katerem Jan Oblak sanja vse od mladih nog'.

"Eden najbolj priljubljenih igralcev v slačilnici Atletica je pred dosežkom, o katerem sanja že vse od začetka svoje kariere. Slovenija je eno tekmo oddaljena od uvrstitve na turnir, na katerem je doslej nastopila le enkrat,"
poroča španski časnik, in dodaja, da je Sloveniji uvrstitev na Euro nazadnje uspela leta 2000 pod vodstvom Srečka Katanca ter z generacijo, v kateri je najbolj izstopal Zlatko Zahović.

El Mundo Deportivo poroča, da je dandanes slovenska reprezentanca bolj raznovrstna ter da ima poleg Oblaka v svojih vrstah tudi 'enega najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev vseh časov' Benjamina Šeška, izpostavlja pa tudi imeni Andraža Šporarja in Mihe Zajca.