Slovenski predstavnik v Evropi naredil izjemo in posegel po izkušeni okrepitvi iz dežele slovenskih krvnikov

V taboru ljubljanskega prvoligaša so diagnosticirali svoje pomanjkljivosti in ustrezno ukrepali. V novi sezoni bodo doma in v Evropi računali na izkušenega portugalskega branilca.

Uredništvo
4. julij 2024

Miguel Rodrigues je prvi Portugalec v dresu Brava. (Foto: //)

Miguel Fernando Pereira Rodrigues je prvi Portugalec, ki bo igral za ljubljanski Bravo. Branilec je podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono, nanj pa bodo Šiškarji lahko računali tako v Prvi ligi Telemach, slovenskem pokalu kot tudi v kvalifikacijah za Konferenčno ligo.

Rodrigues je v karieri igral za Leirio, Nacional, grški Panetolikos, Rio Ave, Satarem in Oliv. Hospital. V najmočnejši portugalski ligi je nastopil 68-krat, zaigral pa je tudi za portugalsko reprezentanco do 21 leta.

"V klubu se počutim fantastično. Vsi so me takoj sprejeli in v kratkem času smo uspeli navezati pristne odnose. Izvedel sem, da sem prvi Portugalec, ki bo igral za Bravo, kar mi je v izjemno čast. Potrudil se bom, da bom s svojimi izkušnjami ekipi čim bolje pomagal pri uresničevanju ciljev. Starost v nogometu ni pomembna. V prvi ligi lahko igraš z 19-imi leti, lahko pa tudi, tako kot Pepe ali Ronaldo, blestiš pri 41-ih ali 39-ih. Starost ni tako pomembna kot sama priprava, delo na treningih in zasledovanje športnih ambicij. Vselej moraš imeti cilj pred sabo in točno vedeti, kaj moraš zanj narediti,” je poletna okrepitev dejala za klubsko spletno stran.

"V NK Bravo nismo velikokrat posegli po izkušenih igralcih, a izjemnega potenciala nekaterih posameznikov enostavno ne gre prezreti. To potrjuje tudi primer Mateja Poplatnika. Tudi Miguel je svojo dodano vrednost potrdil že ob prvem stiku z žogo. Hitro se je vklopil v celotno ekipo in nas prepričal še s svojim karakterjem. Iskali smo branilca in prepričani smo, da smo z Miguelom zadeli v polno," je ob prihodu novega igralca povedal športni direktor NK Bravo Dejan Močnik.

Bravo se nahaja sredi poletnih priprav na novo sezono, že kmalu pa ga čaka zgodovinski trenutek, ko bo prvič zaigral tudi evropsko tekmo. V prvem kolu kvalifikacij za Konferenčno ligo bodo Ljubljančani zaigrali proti valižanskemu predstavniku Connah's Quay Nomads.