Slovenski vratar v ligi MLS Aljaž Ivačič trenutno ne igra, svoj klub je prijavil na sindikat in zahteva prestop

Slovenski čuvaj mreže je želel prestop in zato izgubil mesto v udarni enajsterici. Zdaj je podal prijavo zoper svoj klub v severnoameriški ligi MLS.

Uredništvo
24. september 2023

Ivačič je bil hit v ekipi Portland Timbers, zdaj pa ga ni niti na klopi za rezerviste. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Ameriški mediji poročajo, da se je med Aljažem Ivačičem in klubom Portland Timbers iz lige MLS močno zaiskrilo. Slovenski vratar je bil pred časom stalnica v prvi enajsterici in igral v odlični formi, zdaj pa sploh ne igra več. Na zadnjih sedmih tekmah ni branil, na zadnjih treh pa ga sploh ni bilo v kadru. Nekdanji član Olimpije si je zaželel poletnega prestopa.  

Tega Ivačič ni dočakal, kljub interesu s strani kluba New England Revolution. Posledično se je Ivačič obrnil na Sindikat nogometašev v ligi MLS, to je 29-letni Ljubljančan tudi potrdil za lokalne medije. Pred časom se je znašel v javnem nesoglasju s trenerjem Giovannijem Savaresejem, ki je avgusta ostal brez dela, toda Ivačič je vseeno želel prestopiti.  

Komunikacija z direktorjem kluba Nedom Grabavoyjem je slaba, Ivačič naj bi se bil z njim pripravljen pogovarjati le v prisotnosti agenta, še poroča portal oregonlive.com.