Slovensko ligo zapušča eden najboljših strelcev minule sezone

Slovensko prvenstvo bo v novi sezoni osiromašeno za igralca, ki je blestel predvsem v 'pokoronskem' obdobju in sezono sklenil kot četrti najboljši strelec.

Uredništvo
8. avgust 2020, 1:00

Foto: NK Aluminij

V taboru Aluminija je danes zelo pester dan. V klubu so potrdili pozitiven test na COVID-19, napovedali prihod Aljaža Krefla ter slovo enega ključnih igralcev moštva Anteja Živkovića. Hrvaški napadalec bo po odlični sezoni, v kateri je v slovenskem državnem prvenstvu dosegel kar 15 zadetkov, kariero nadaljeval v vrstah turškega Ümraniyesporja.

"Vsem v klubu, tako soigralcem, upravi, kot strokovnemu štabu bi se zahvalil, da so me od prvega dana sprejeli na najboljši možni način. Aluminij mi bo za vedno ostal v srcu, in od sedaj bom največji navijač Aluminija. Klubu želim srečo v novi sezoni in jim sporočam, naj poskušajo premakniti meje, ki smo jih postavili v pravkar končani sezon, saj je očitno, da klub iz leta v leto napreduje. Prav tako bi se zahvalil vsem navijačem, ki so nas skozi leto bodrili," je ob slovesu povedal 27-letni Hrvat.

Živković je sezono sklenil kot četrti najboljši strelec prvenstva za Antejem Vukušićem, Dariom Vizingerjem in Mitjo Lotričem. Še posebej razpoložen je bil v pokoronskem obdobju, ko je v sorazmerno kratkem času na svoj račun vpisal kar osem prvenstvenih zadetkov.