So Hrvati naredili napako? Finale pokala je na prvi tekmi ponudilo uspavanko brez zadetkov

Sprememba formata za finale hrvaškega pokala je obetala dva spektakla, gledalci pa so na prvi tekmi dobili vse prej kot to. Prvaka bo dala povratna tekma na Rujevici.

Uredništvo
15. maj 2024

Prva tekma finala hrvaškega pokala se je na Maksimirju končala z 0:0. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Hrvati so se odločili, da bo finale pokala tokrat odigrano v sklopu dveh tekem. Letos mineva deset let, odkar so finale pokala nazadnje izpeljali na takšen način in danes je bila odigrana prva tekma na Maksimirju v Zagrebu, pomerila sta se Dinamo in Rijeka. Dogajalo se ni nič pretirano zanimivega. Uvodne minute so obetale, potem pa se je ustavilo.

Tekma se je končala z rezultatom 0:0. Proti vratom se je streljalo predvsem z razdalje, sta pa obe ekipi zadeli okvir vrat nasprotnika.

Najprej je v 18. minuti Hoxha udaril s približno 25 metrov razdalje in zadel prečko, na drugi strani pa je Fruk v drugem polčasu s kakšnih 20 metrov nastreljal vratnico Dinama, ki je letos osvojil domače prvenstvo kljub temu, da večji del sezone ni blestel.

Povratna tekma bo čez teden dni na stadionu Rujevica in hrvaški ljubitelji nogometa bodo upali na bolj precej zanimivo predstavo.