Sochi je zavrnil prodajo v januarju, Vanji Drkušiću pa so v klubu zdaj ponovno izkazali spoštovanje

Vanja Drkušić se v drugi del sezone v ruskem prvenstvu podaja kot kapetan Sochija. Izbrali so ga soigralci.

Miran Zore
28. februar 2024

Vanja Drkušić bo tudi v bodoče kapetan Sochija. (Foto: pigac.si)

Ker je bil prvi del sezone za Sochi neuspešen, so v klubu zamenjali trenerja. Novi trener ruskega prvoligaša, ki ga vodi milijarder Boris Rotenberg, je postal Španec Robert Moreno. Nekdanji pomočnik Luisa Enriqueja v Romi in Barceloni je dobil tudi kar nekaj novih nogometašev, tako da v Sochiju upajo, da bodo spomladi igrali bolje ter si priigrali obstanek v prvi ruski ligi. 

Moreno je želel pred nadaljevanjem sezone (prihajajoči konec tedna) od igralcev slišati tudi mnenje o kapetanu. Igralci so tako izbirali kapetana in dali zaupanje slovenskemu reprezentantu Vanji Drkušiću. Slednji je že bil kapetan, to pa bo tudi v spremenjeni ekipi v drugem delu sezone.

Da je Drkušić ostal v Sochiju, je sicer manjše presenečenje. Zanj je vladalo veliko zanimanje, tudi v zahodni Evropi, vendar Boris Rotenberg o prestopu ni želel niti slišati. Sploh, ker želi Sochi zadržati v prvi ruski ligi. 

Drkušić naj bi tako prestopil poleti, po koncu klubske sezone, verjetno tudi že s tekmami Eura v svojih nogah. Drkušić je pod selektorjem Matjažem Kekom že začel igrati za Slovenijo in zna se zgoditi, da bo priložnost dobil tudi na evropskem prvenstvu v Nemčiji. 

Drkušić je v Sochi prestopil iz Brava, v preteklosti pa je igral še za Rende, Heerenveen, Krško in Krko