Šok v Stožicah: Triglav premagal neprepoznavno Olimpijo

Triglav se je v letošnji sezoni očitno specializiral za zmage proti Mariboru in Olimpiji, saj je dvema zaporednima zmaga v Ljudskem vrtu danes dodal še skalp zmajev v Stožicah.

Uredništvo
25. februar 2020, 5:45

Olimpija
0 : 2
900 gledalcev
Sod.: Slavko Vinčić

Triglav
 
0 : 1
 
 
 
0 : 2
 
 
Olimpija: Nejc Vidmar, Miral Samardžić, Eric Boakye, Daniel Kamy, Tomislav Tomić, Marko Putinčanin (od 46. Bojan Knežević), Endri Cekici (od 74. Haris Kadrić), Luka Menalo, Ante Vukušić, Mario Jurčević, Roman Bezjak (od 59. Stefan Savić).Triglav: Jalen Arko, Milan Milanović, Žan Kumer, Armin Čerimagić (od 83. Marko Gajič), Marten Wilmots (od 90. Qendrim Hasanaj), Aleš Mertelj, Erik Gliha, Gašper Udovič, Tilen Mlakar, Berat Beciri (od 75. Gaber Petric), Žan Rogelj.

Foto: nkolimpija.si

Olimpija je ostala zvesta tradiciji in razočarala svoje navijače v trenutku, ko so to morda še najmanj pričakovali. Kranjski Triglav, ki je za vikend razbil Rudar, je namreč v Ljubljano prišel po zmago ter jo tudi dosegel.

Olimpija, za katero je v prvi postavi začel Roman Bezjak (Stefan Savić pa je začel na klopi) je nekako držala žogo, a ni bila nevarna. Gostje iz Kranja so najprej zapretili preko Becirija, isti igralec pa je bil v priložnosti tudi pozneje. Obakrat pa mu ni uspelo zadeti. V domači ekipi je kot edini nevarnost za gol Arka predstavljal prvi strelec lige Ante Vukušić, a ni uspel zadeti. V 40. minuti pa so maloštevilni gledalci le videli gol. Dosegli so ga Gorenjci. Podajo s strani je izkoristil branilec Triglava Milan Milanović in z glavo premagal domačega vratarja. 

Triglav je v drugem polčasu zadržal fokus in željo. Olimpija na drugi strani ni zaigrala nič bolje, kot bi čakala, da preobrat pride kar sam od sebe. Seveda ni prišel. Pri Olimpiji je v igro vstopil dolžnik z večnega derbija Stefan Savić, a to ni spremenilo razmerja moči. V 72. minuti je kranjski prvoligaš vodil že z 2:0, zadel je novinec Armin Čerimagić. Olimpija po zaostanku za dva gola ni uspela storiti nič omembne vrednega. Osramotila se je s predstavo, prav tako s potezo Nejca Vidmarja pred koncem tekme, ko je namesto pomoči Wilmotsu slednjega prestavil izven igrišča,Triglav pa je na drugi strani lahko ponosen na veliko zmago. 
loading...