Šok v zadnjem trenutku: Prenosa iz Bakuja ni, RTV je pojasnila, zakaj si ne bo moč ogledati tekme Qarabag - Olimpija

Tik pred zdajci je marsikaterega ljubitelja nogometa pri nas šokirala novica, da prenosa obračuna med Qarabagom in Olimpijo ne bo.

Uredništvo
31. avgust 2023

Qarabag (Foto: /)

RTV Slovenija je v svojih napovednikih več dni napovedala neposreden prenos povratnega obračuna kvalifikacij za uvrstitev v ligo Europa med Qaraagom in Olimpijo, ki se je začela ob 18.00 v Bakuju. Marsikdo je bil zato pošteno zmeden, ko je nogometno tekmo iz Azebejdžana ob predvidenem času nadomestil odbojkarski obračun evropskega prvenstva med Belgijo in Srbijo, RTV pa je vmes že pojasnila, da prenosa ne bo.

Temu je botroval zaplet glede pravic za prenos tekme.

"Prenosa tekme iz Bakuja na TV SLO 2 žal ne bo. Azerbajdžanska vlada namreč ne dovoli, da signal s tekme pride v Slovenijo, potem ko je bil prenos prve tekme (prejšnji teden v Stožicah) v Azerbajdžanu moten oziroma tekme niso prenašali v celoti. 

"To se je zgodilo zato, ker se je Sportklub z eno od televizjskih postaj v Azerbajdžanu neupravičeno dogovoril za izmenjavo signala, česar ne bi smel storiti, saj ni imel pravic za ta prenos. Ko so ugotovili, da Sporklub sploh nima pravice za prenos, so prenos sredi drugega polčasa prekinili. Azerbajdžanska vlada je zdaj kaznovala agencijo Playbook International, ki je pridobila pravice za Slovenijo za današnjo tekmo v Bakuju in s katero je imela TV Slovenija podpisano pogodbo," so sporočili iz RTV Slovenija.