Odmevi po tekmi Srbija - Albanija

Šokirani De Biasi: Kaj takega ...

Albanski selektor Gianni De Biasi se je med divjanjem v Beogradu javil iz slačilnice in dejal, da moštvo čaka na evakuacijo. "To bi storil vsak," je o boju za zastavo povedal Bekim Balaj.

Uredništvo
15. oktober 2014, 8:00


Gianni De Biasi 
se je z zaskrbljenim glasom javil iz slačilnice stadiona Partizana v Beogradu, kamor se je reprezentanca Albanije zatekla po hudih incidentih na zelenici, ki so na koncu privedli do odpovedi kvalifikacijske tekme za nastop na Euru 2016 proti Srbiji.

De Biasi je za španski dnevnik AS opisal dogodke po 41. minuti tekme, ko je leteča albanska zastava pri rezultatu 0:0 povzročila pretep med člani obeh reprezentanc, redarji in navijači, ki so se po obračunavanju na južni tribuni lotili tudi nekaterih gostujočih nogometašev.

Ti jim, vsaj po do sedaj dostopnih posnetkih in fotografijah, prav tako niso ostali dolžni in nato ob pravi toči predmetov, ki so leteli s tribune ob tunelu, še pravočasno našli zatočišče v slačilnici, od koder niso želeli kljub želji Evropske nogometne zveze (Uefa).

"Od 41. minute prvega polčasa smo v slačilnici, ker je kakšnih sto navijačev napadlo štiri naše igralce," je za AS povedal pretreseni De Biasi: "Situacija je zelo nenavadna. Igralce je zelo strah in ne moremo ven. Rekli so nam, da nas bodo s helikopterjem odpeljali do letališča, ker ven ne moremo. Zunaj je 4.000 ljudi, ki so prišli čez ograje. Bilo jih je 27.000. To je zelo čudna situacija, še nikoli nisem videl česa takega."

Pred mediji sta po tekmi na hitro spregovorila le dva albanska nogometaša, Etrit Berisha in Bekim Balaj. Napadalec praške Sparte je lahko dobro občutil vso silo srbskega gostoljubja, potem ko ga je povsem na začetku prerivanja za zastavo s stolom po glavi udaril navijač, ki je pritekel na zelenico.

"Vsak bi storil to za svojo zastavo," je povedal Balaj, ki jeStefanu Mitroviću in Nemanji Gudelju speljal sporno obeležje. "Neprijetno nam je bilo v tej težki situaciji, toda zdaj je vsega konec in gledamo le naprej," je pristavil Berisha, vratar rimskega Lazia. 

Generalni sekretar Srbske nogometne zveze (FSS) Zoran Laković je takoj po tekmi zatrdil, da je Uefa želela, da se tekma nadaljuje, a da gostujoči nogometaši niso bili pripravljeni še enkrat priti na zelenico nekdanjega stadiona JNA.

"Na kriznem sestanku odgovornih z Uefe, sodnikov in predstavnikov obeh zvez smo bili direktno povezani z Nyonom, od koder je prišla direktiva, da se tekma nadaljuje, in da se pošlje zadnje opozorilo na stadionu, da bo tekma prekinjena ob najmanjšem incidentu," je povedal Laković:

"Z Uefe so vztrajali, da se tekma nadaljuje. Gostujoča ekipa se je odločila, da ni v stanju, da se osredotoči na tekmo. Zato se ni nadaljevala. Zdaj gre primer na disciplinsko komisijo Uefe. Gotovo bodo zahtevali tudi dodatne informacije, jasno pa je, da nocoj nihče ne bo vedel še ničesar."
loading...