Soslkjaer ga je nameraval poslati na posojo, Ralf Rangnick pa mlademu napadalcu vse bolj zaupa

Nemški trener je bil ob ogledu spletnih posnetkov predstav Anthonyja Elange tako navdušen, da ni želel niti slišati o morebitni posoji.

Uredništvo
20. januar 2022, 6:05

Švedski krilni napadalec je član Manchester Uniteda že od leta 2015. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Anthony Elanga je zaenkrat eden redkih posameznikov pri Manchester Unitedu, ki so zasijali po prihodu nemškega trenerja Ralfa Rangnicka. Mladi švedski krilni napadalec se je včeraj ob zmagi rdečih vragov proti Brentfordu razveselil tudi svojega strelskega prvenca v Premier League. Pod vodstvom Rangnicka je zbral že šest nastopov, nekdanji trener Leipziga pa se je nad njim navdušil, ko je v svoji hotelski sobi, takoj po prihodu v Manchester, pregledoval spletne videoposnetke svojega novega igralskega kadra.  

Za Anthonyja Elango je Rangnick sicer slišal že prej, toda vseeno je bil presenečen nad tem, kar je videl v omenjenih videoposnetkih. Presenečen pa je bil trener Manchester Uniteda tudi nad tem, da ga je klub nameraval do izteka sezone poslati na kaljenje nekam drugam. Tako se je namreč odločil Rangnickov predhodnik Ole Gunnar Solskjaer. Elanga je potem že na prvem treningu svojemu novemu trenerju dokazal, da lahko konkurira za mesto v prvi ekipi, zato je ostal pri angleškem velikanu.     

“Iskreno lahko rečem, da je Anthony Elanga navdušil že na mojem prvem treningu pri Unitedu. Zanj sem v preteklosti že slišal in ko sem v svoji hotelski sobi pregledoval posnetke svojih novih igralcev, sem vedel, da gre za zelo nadarjenega nogometaša, ki že zdaj lahko igra za prvo ekipo. Klub ga je nameraval januarja posoditi drugam, toda hitro sem pojasnil, da bom nanj računal v nadaljevanju sezone. Anthony vidno napreduje z vsakim treningom,” je povedal Rangnick.