Gaston Ramirez iz Italije v Anglijo

Southampton porušil klubski rekord

Dvanajst milijonov funtov je bilo vendarle dovolj, da je Southampton vodilne ljudi Bologne prepričal v prodajo nadarjenega urugvajskega nogometaša Gastona Ramireza.

Anže Zajič
31. avgust 2012, 8:30

(Foto: Getty Images)

Southampton, ki v tej sezoni spet nastopa v Premier League, je porušil klubski rekord, zato da je v svoje vrste pripeljal Gastona Ramireza. Okoli nogometaša iz Urugvaja se je odvijala prava saga, kluba se nikakor nista uspela dogovoriti glede višine odškodnine, na zadnjih dan prestopnega roka pa jima je vendarle uspelo. Ramirez se na Otok seli za 12 milijonov funtov, v Southampton pa odhaja, čeprav naj bi se zanj zanimala tudi Tottenham in Liverpool.

"V našem klubu imamo visoke ambicije, zato smo veseli, da smo lahko pripeljali nogometaša, kot je Gaston," je po sklenitvi štiriletnega sodelovanja dejal trener Southamptona Nigel Adkins in dodal: "Čestitke vsem, ki so delali na tem poslu, saj smo dobili mladega in navdušujočega nogometaša, ki premore zares enkraten talent. Zahvala gre tudi predsedniku, ki je finančno podprl posel." 21-letni krilni nogometaš je v Serie A igral dve leti, v tem času je za Bologno zabil 15 golov na 59 tekmah.