Southgate na udaru javnosti zaradi poteze, ki je Anglija ni videla že 25 let

Petičnim otoškim zaljubljencem v nogomet ni treba veliko, da z vsemi topovi udarijo na selektorja državne reprezentance. Tokrat je to občutil Gareth Southgate, ki je na zadnji tekmi napravil zanimivo potezo.

Uredništvo
9. september 2021, 9:26

Gareth Southgate na tekmi Poljske in Anglije ni opravil zamenjave. (Foto: Getty Images)

Anglija je v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2022 v sredo igrala s Poljaki. Na gostovanju so Trije levi prišli do remija 1:1, po dvoboju pa se je s strani otoških ljubiteljev nogometa in medijev vsul gnev na selektorja Garetha Southgatea.

Southgate namreč na tekmi ni opravil niti ene zamenjave, kar je reprezentanca Anglije nazadnje doživela v polfinalu evropskega prvenstva pred 25 leti proti Nemčiji.

"Vem, da bo ta odločitev razburkala javnost, a obstaja logično pojasnilo. Dominirali smo in kontrolirali potek srečanja. Menil sem, da bi menjave to lahko uničile. Zakaj menjati nekaj, kar deluje," je medijem odgovarjal selektor Anglije.

V času, ko imajo nogometne ekipe na voljo kar pet menjav, je ta odločitev Southgatea še toliko bolj čudna, morda celo vprašljiva. Priznal je, da je razmišljal o menjavi, a si je po golu Harryja Kanea v 72. minuti premislil.

Poljaki so rezultat izenačili tik pred koncem tekme, na srečanju pa so opravili vseh pet menjav.