Španci trdijo: Laporta je trenerja Hansija Flicka že obvestil, da bo v novi sezoni vodil Barcelono!

Vse kaže na to, da bo Xavi resnično moral zapustiti Barcelono, Hansi Flick je bil menda že obveščen, da bo poleti prevzel vajeti pri katalonskem velikanu.

Uredništvo
24. maj 2024

Hans-Dieter 'Hansi' Flick (Foto: Getty Images)

V zadnjih dneh je bilo veliko črnila prelitega na temo Hansija Flicka in Barcelone. Katalonski velikan namerava odsloviti Xavija Hernandeza, kandidatov, ki bi ga nasledili, pa ni prav veliko. Vsaj ne takšnih, ki bi bili dosegljivi v letošnjem poletju. V tem tednu naj bi prišlo že do konkretnih premikov na sestankih med Flickom in vodstvom Barcelone.

Danes španski mediji poročajo, da je zadeva že dogovorjena in da je predsednik Joan Laporta o tem tudi že obvestil Pinija Zahavija.

Zahavi je priznani nogometni agent, ki skrbi tudi za karierne interese Hansija Flicka. Xavi bo Barcelono očitno vodil samo še v nedeljo, ko bo ekipa odigrala še zadnjo tekmo v aktualni sezoni La Lige. Nasprotnik bo Sevilla, srečanje pa bo v Andaluziji.

Flick je v preteklosti vodil Bayern München in reprezentanco Nemčije, od lanskega seprembra dalje pa je prost trener v iskanju dela.