Španski novinar z nespodobno primerjavo razžalil Ansuja Fatija in sprožil pravi vihar

Kolumnist španskega časnika ABC Salvador Sostres je z zelo neprimerno, žaljivo in nepotrebno primerjavo razžalil mladega zvezdnika Barcelone Ansuja Fatija in znova obudil problematiko rasizma v nogometu.

Uredništvo
23. oktober 2020, 9:19

Španski novinar je razžalil Ansuja Fatija. (Foto: Getty Images)

Španski novinar Salvador Sostres si je v tem tednu zagotovil močno mednarodno publiciteto, a ne ravno najbolj pozitivne narave. Po tekmi lige prvakov proti Ferencvarosu je Sostres v svoji kolumni zapisal, da ga Ansu Fati spominja 'na temnopoltega prodajalca na Rambli, ki se poda v neustavljiv dir, ko zagleda policiste'.

Čeprav je Sostres želel poudariti Fatijevo hitrost, je bil efekt povsem drugačen, zato naj bi v vodstvu Fatijevega kluba, Barcelone, že razmišljali o tožbi zoper novinarja oziroma njegov časnik.

ABC se je opravičil bralcem, svojo napako pa je priznal tudi Sostres, ki je zatrdil, da njegova prispodoba za Fatijevo hitrost ni imela nikakršnih rasistično povezanih motivov.

"Moj namen je bil pohvaliti lepoto Ansujevega gibanja in talenta. Nekateri izrazi so bili interpretirani kot rasistične žaljivke. Moj namen ne bi mogel biti bolj drugačen, saj sem Ansuju že vse od debija izredno naklonjen in sem to občudovanje večkrat izrazil v svojih poročilih po tekmah. Zelo obžalujem nastali nesporazum in se vsem prizadetim iskreno opravičujem,
" je zapisal Sostres.

Španski mediji poročajo, da so v Barceloni sprejeli novinarjevo opravičilo in se odločili, da ga za neprimerno opazko ne bodo tožili.
 
adplus-dvertising