Mladi Španec v Liverpoolu

Španski up pri Liverpoolu

Liverpool je uradno potrdil nakup 20-letnega španskega napadalca Luisa Alberta, ki se za 8 milijonov evrov v Anglijo seli iz vrst Seville.

Uredništvo
22. junij 2013, 1:52

(Foto: /)

Liverpool je danes uradno predstavil še tretjo okrepitev pred pričetkom nove sezone. Po Kolu Toureju in Iagu Aspasu se je k petkratnim evropskim prvakom preselil še manj znani 20-letni španski napadalec Luis Alberto, ki je v minuli sezoni kot posojen igralec Seville nastopal v rezervni ekipi Barcelone. Liverpool je za 20-letnika Sevilli odštel približno 8 milijonov evrov odškodnine.

"Luis Alberto ima profil in značaj igralca, kakršnega iščemo v Liverpoolu. Veselim se že, da bom lahko razvijal njegov talent,"
je ob prihodu Luisa Alberta povedal trener Liverpoola Brendan Rodgers.

Luis Alberto je bil član španskih reprezentanc do 18 in 19 let, v majici Seville pa je zbral tudi sedem nastopov v najmočnejši španski ligi.

Predsezonsko kadrovanje Liverpoola sicer še naprej poteka s polno paro, saj naj bi po poročanju angleških medijev že v kratkem nova člana tega kluba postala tudi belgijski vratar Simon Mignolet in armenski vezist Henrik Mkhtaryan.